کاردرمانی جسمی / گفتار درمانی / مقالات
پارکینسونیسم(شبه پارکینسون) : (PSP)
اردیبهشت ۲۷, ۱۳۹۵ در ۰۱:۵۶ توسط کاردرمانی امیرکبیر
(Progressive Supranuclear Palsy) PSP یا فلج پیشرونده فوق هسته ای (یا بیماری استیل – ریچاردسون Steele – Richardson) یک بیماری شبه پارکینسون سریعا پیشرونده مغزی با علت نامشخص است. تحلیل سلولهای عصبی در نواحی مختلف مغز باعث بروز علائم حرکتی متنوعی می شود که شامل ناپایداری در ایستادن و راه رفتن، افتادنهای مکرر، اشکال در بلع و تکلم و کندی حرکات است.
یک علامت مشخصه این بیماری ناتوانی در نگاه به سمت پایین است ولی وجود این علامت برای تشخیص ضروری نیست. علائم دیگر شامل تغییرات شخصیتی و خلقی، اختلال خواب و مشکلات ذهنی نظیر کندی تفکر و فراموشی است. PSP در مردان شایعتر است. علائم معمولا در سنین ۵۰ تا ۶۰ سالگی شروع می شود ولی از ۴۰ تا ۸۰ سالگی نیز گزارش شده است.
از آنجایی که در شروع ممکن است شبیه بیماری پارکینسون یا آلزایمر بروز کند، احتمال اشتباه در تشخیص وجود دارد.
اشکال در بلع می تواند منجر به ورود غذا به مجاری تنفسی و افزایش خطر ذات الریه (عفونت ریه) شود. برای اجتناب از این اتفاق می توان از یک لوله تغذیه که مستقیما وارد معده می شود استفاده کرد (که به روش PEG معروف است).
داروها اثر کمی در درمان علائم PSP دارند. داروهایی که شاید موثر باشند عبارتند از لوودوپا و زولپیدم.
متاسفانه هیچکدام از این داروها اثرات قابل توجه یا درازمدت ندارند و همگی می توانند عوارض جدی ایجاد کنند.
تزریق دیسپورت Dysport(بوتاکس Botox) را می توان در درمان اسپاسم پلکها و عضلات گردن و فک و نیز آبریزش دهان بکاربرد.
درمان علايم حرکتی این بیماری همانند بیماری پارکینسون است ولی اغلب پاسخ به این نوع درمان به اندازه بیماری پارکینسون مطلوب نیست؛از طرفی عوارض داروهای بیماری پارکینسون در این بیماری بیشتر است.
توانبخشی مستمر جهت کاهش و جلوگیری از عوارض این بیماری مورد توجه است و گفتاردرمانی می تواند در اختلالات بلع و تکلم کمک کننده باشد.
جمع آوری:ارگوتراپیست میثم شمسی
برچسبهاPARKINSONISM, PSP, پارکینسونیسم, پارکینسونیسم چیست, توانبخشی پارکینسون, توانبخشی غرب تهران, درمان پارکینسون, کاردرمانی ذهنی, کاردرمانی فلج مغزی, کاردرمانی منطقه 5, کاردرمانی منطقه21, کاردرمانی منطقه22 تهران, کاردرمانی منطقه5 تهران, گفتاردرمانی امیرکبیر, گفتاردرمانی غرب تهران, گفتاردرمانی کودکان, مراکز توانبخشی تهران, مراکز کاردرمانی, مرکز توانبخشی امیرکبیر, مرکزتوانبخشی غرب تهران
۴ دیدگاه
نازگل
on اردیبهشت ۲۰, ۱۳۹۶ -
با سلام باتشکر به توجه شما نسبت به این بیماری ناشناخته که بسیار مظلوم ومورد کم توجهی واقع شده است.
آیا تحقیقاتی بری کشف درمان این بیماری درحال انجام است؟
مرکز توانبخشی امیرکبیر
on شهریور ۱۲, ۱۳۹۸ -
قطعا در تمام بیماری ها محققان سراسر دنیا در حال بررسی هستند اما متاسفانه تا تکمیل و به اثبات رسیدن موضوع مورد بررسی پروسه ای زمانبر سپری میشود و اطلاع رسانی ها ممکن است با ضعف همراه
باشد و از طرفی افراد شاغل در گروه پزشکی و پیراپزشکی نیاز به مطالعه و اموزش مداوم دارند که بستگی به خود شخص و علاقه و وجدان کاری وی دارد. این موضوع در رابطه با بیماری هایی که شیوع کمتری دارند با کندی بیشتر پیش میرود اما امید است تا هرچه زودتر با پیشرفت علوم پزشکی درمانهای قطعی و نگه دارنده برای تمام بیماری ها هرچه زودتر کشف شده و مورد استفاده قرار گیرند.
reza
on مرداد ۱۹, ۱۳۹۸ -
با سلام من مامانم مبتلا به اين بيماري هست ممنون ميشم
اگه راه درمان يا كمكي به بهبودي اين بيماري هيت معرفي كنيد
با تشكر
شماره تماس :۰۹۱۳۱۹۷۷۸۶۱
مرکز توانبخشی امیرکبیر
on شهریور ۱۲, ۱۳۹۸ -
با سلام و ارزوی بهبود برای مادر عزیزتان باید عرض کنم خدمتتون که برای این بیماری میشه از درمان های نگه دارنده و مکمل مثل کاردرمانی و فیزیوتراپی برای کاهش درد، کاهش سرعت پیشرفت بیماری و در برخی مواقع اموزش مهارتهایی برای افزایش استقلال بیمار در کنار دارو درمانی هایی که پزشک تشخیص داده و تجویز میکنند استفاده کرد تا کیفیت زندگی بیمار بهتر شود.